Landstede Groep

Studieplek Zwolle

Heeft uw kind hulp nodig met plannen en geconcentreerd werken? Ontbreekt het aan structuur, discipline of motivatie? Kortom: is leren lastig? Studieplek Zwolle kan uw kind helpen. Studieplek Zwolle is er speciaal voor leerlingen van JenaXL, Thomas a Kempis College en het Carolus Clusius College die op zoek zijn naar een studieplek waar ze rustig, prettig en met weinig afleiding het geplande huiswerk kunnen maken en het leerwerk kunnen voorbereiden.

Onze gerichte aanpak

  • Persoonlijke aandacht: met de docent kijkt uw kind naar het ingeplande huiswerk en de toetsen (via Magister). Samen maken ze vervolgens een te realiseren planning.
  • Professionele begeleiding: deskundige docenten helpen bij het plannen, overzicht houden en bewaken de voortgang. Voor huiswerkvragen is er een docent voor de talen en een docent voor de exacte vakken.
  • Passende lesmethodes: we gebruiken de methodes van de school van uw kind.

Voor goede studieresultaten en een beter functioneren in het (school)leven is echter meer nodig. Zo moet uw kind goed in zijn/haar vel zitten en geen spanning, stress of andere beperkingen ervaren. Daarom spreekt de Studieplek-coördinator regelmatig met uw kind om belemmeringen in het functioneren te verminderen. Het bevorderen van het welzijn van uw kind leidt vaak tot een betere motivatie en studiehouding. Belangrijk is dat uw kind zijn/haar rol hierin gaat zien.

En verder…
Uw kind krijgt een eigen studieplek waar hij/zij geconcentreerd kan werken. Daarnaast zijn er computers, kluisjes, een keuken/kantine (drinken/kleine snacks) en een inpandige fietsenstalling.

Duur
Het is belangrijk dat uw kind minimaal 2 maanden naar Studieplek Zwolle komt. Alleen dan is een blijvend resultaat mogelijk. Afhankelijk van hoeveel begeleiding nodig is, komt uw kind wekelijks 2, 3 of 5 middagen naar Studieplek Zwolle.

Openingstijden
Studieplek Zwolle is tijdens schooldagen open van 13.00-18.00 uur (uitgezonderd de vrijdagen voor de vakanties).

Locatie
Burgemeester Drijbersingel 25, 8021 DA Zwolle, 06-1548 7870, studieplekzwolle@ziggo.nl

Kosten
€ 17,50 per dagdeel (afname van twee maanden verplicht).

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle