Landstede Groep

Beneluxfinale FLL 2018

04-02-2018

Het was een drukte van belang, zaterdag 3 februari bij het Friesland College in Leeuwarden. Zo'n 500 leerlingen van negen tot vijftien jaar leverden daar in 50 teams, waaronder ook team NXTgen van JenaXL, felle strijd tijdens de Beneluxfinale van de FIRST® LEGO® League.

Met gespannen gezichten en in opperste concentratie waren de leerlingen de hele dag bezig. Opvallend was de enorme gedrevenheid. Allen deden een projectonderzoek en bouwden en programmeerden een robot, waarbij ze intensief moesten samenwerken. Dit jaar draaide alles om water: hoe komen we eraan en hoe transporteren, gebruiken we het en hoe voeren we het af? Team NXTgen presenteerde de Aquatwister. Een systeem waarbij het koude water in een reservoir opgevangen wordt nadat de warmwaterkraan aangezet is.

Ook moest het team zelf een volledig autonome robot ontwerpen, bouwen en programmeren. Daarbij maakten zij gebruik van het LEGO MINDSTORMS® systeem. Met hun robot voerden ze op een wedstrijdtafel missies uit tegen de andere teams. De hoogste score (170 punten) werd tijdens de tweede wedstrijd behaald.


De internationale 'core values' die de FIRST® LEGO® League centraal stelde, vormden samen het derde wedstrijdonderdeel. Dit waren 'focus op samen leren', 'sportiviteit voorop' en 'ontdekken is belangrijker dan winnen'. Door deze waarden te omarmen leren ze dat een ander helpen de basis is van teamwork.

Foto’s: Klik HIER!

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle