Landstede Groep

Beneluxfinale Replay

17-04-2021

Team NXTgen, het First Lego League (FLL) team van JenaXL, heeft op zaterdag 17 april nadat ze in maart de regiofinale hadden gewonnen deel genomen aan de Beneluxfinale. Dit jaar volledig remote.

De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende ‘Challenge’. Dit jaar is het thema ‘Replay’. De leerlingen werken in een team om de opdracht(en) zo goed mogelijk te vervullen. De opdracht was: Ontwerp, bouw en programmeer een robot.


Team NXTgen heeft een volledig autonome robot ontworpen, geprogrammeerd en gebouwd. Daarbij maken ze gebruik van het Lego Mindstorms systeem. Met deze robot hebben ze tijdens de Beneluxfinale drie wedstrijden van twee en een halve minuut gespeeld op een opdrachtenparcours. Ze behaalden daarbij een prachtige score van 330 punten.
 
Voer je eigen onderzoek uit en presenteer de resultaten
De First Lego League is meer dan alleen een robotwedstrijd. Het team voerde binnen het thema ‘Replay’ een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteerde de uitkomst middels een filmpje aan een jury. De projectgroep heeft onderzoek gedaan naar een uitdagend spel voor de gymlessen door gebruik te maken van moderne technologieën. Het projectteam heeft daarbij met behulp van een Raspberry Pi en magneten een module gemaakt, waarbij de frisbees één voor één naar beneden vallen. Voor de gymlessen zijn verschillende spelvarianten ontworpen. Na contact met een trainer van de frisbeevereniging Bluefingers Ultimate uit Zwolle blijkt het ook voor een training heel goed te gebruiken. 
Naast deze presentatie moest het team ook een technische presentatie over de robot houden. Een jury ging online met het team in gesprek en kreeg op deze manier een goed beeld van de samenwerking binnen het team, de robottechniek en de ontwikkeling van het innovatieve project.

Bekijk HIER ronde 3 van de robotwedstrijd!

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle