Landstede Groep

Bezoek Den Haag

26-11-2019

Het begint een soort traditie te worden: het bezoek aan de Tweede Kamer met de leerlingen die maatschappijwetenschappen gekozen hebben. Woensdag 13 november was het weer zover. Met een gezellige club leerlingen stapten we ‘sochtends in de trein voor een dagje DenHaag. Dat is best een eind rijden. Maar in de trein vallen nog veel nuttige dingen te doen en anders is lekker met elkaar kletsen ook helemaal niet verkeerd. Daarbij is een bezoek aan het Binnenhof en het parlementsgebouw ook echt interessant.

Het bezoek aan de Tweede Kamer wordt begeleid door de stichting ProDemos, die ons ontvangt voor een educatief programma. Eerst worden een heel aantal feiten en procedures op een rijtje gezet. Dat is mooi afgestemd op het niveau van de groep en gaat flink de diepte in. Dan gaan we door naar het binnenhof voor een bezoek aan de vergaderzaal van de Eerste Kamer. Daar wordt op het moment dat wij er zijn niet vergadert zodat onze ProDemos begeleider goed de tijd heeft om ons te vertellen over de bijzondere schilderingen op het plafond en andere (kunst)historische bijzonderheden van de zaal.

In de Tweede Kamer is later op de dag wel een echt een interessant debat aan de gang. Dat is best lastig te volgen, maar als we het nabespreken blijkt inderdaad dat de leerlingen toch hebben gezien hoe de sprekers van de Linkse fracties D’66 met subtiele argumenten naar hun kant proberen te trekken, los van de coalitiebanden met CDA en VVD. Bovendien laat ook Thierry Baudet zich nog even zien, en hoewel hij geen inhoudelijke bijdrage heeft aan het debat waar wij bij zijn is hij natuurlijk wel echt een bekend gezicht.

Kortom, als we aan het eind van de middag terug in de trein stappen, kunnen we terugkijken op een gezellige en leerzame dag.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle