Landstede Groep

Excursie Keulen

24-02-2020

Vrijdag 7 februari zijn we met alle leerlingen van TaK en JenaXL die het vak kunst als eindexamenvak volgen naar Keulen geweest. Om 8:00 uur vertrokken we vanaf het Tak en na een voorspoedige reis kwamen we aan in een zonnig Keulen. Na een prachtige korte wandeling langs de Rijn kon het  beginnen.

Op het programma stond het bezoeken van de het Ludwich museum. Het enorme museum meteen aan de Rijn en naast de beroemde Dom richt zich op moderne beeldende kunst uit de 20e en 21e eeuw. Het is één van de toonaangevende kunstmusea van Duitsland en sluit mooi aan op het examenprogramma. De leerlingen kregen een opdracht mee om zo gericht te kijken en konden zelfstandig rondlopen.

Er was nauwelijks tijd genoeg om alles goed te bekijken, zoveel was er te zien. Na een korte lunch stond er een bezoek aan de Dom op het programma. In de bus was er al het één en ander uitgelegd over de bouw de architectuur en bijzondere bezienswaardigheden. De groep werd verdeeld in tweeën, De ene helft bekeek eerst de Dom van binnen. De andere helft ging eerst naar boven om de toren te beklimmen, een smalle wenteltrap van 556 treden bracht ons langs de oude klokkentoren en vervolgens helemaal naar de top, waar de gotische ornamenten van wel heel dichtbij konden worden bewonderd. Maar ook het uitzicht over de stad was met dit heldere weer prachtig. Vervolgens wisselden de groepen en kon de indrukwekkende Dom van binnen worden bekeken. Hierna was er vrije tijd en kon er worden gegeten. Als afsluiter verzamelden we bij de Keulen Triangle; een hoog strak gebouw waar we met de lift helemaal naar boven gingen. Een prachtig uitzicht over de stad met een ondergaande zon. Hier stond ook de bus weer op on te wachten . Na een voorspoedige reis waren we rond 21:30 uur weer in Zwolle.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle