Landstede Groep

Introductieweek middenbouw 2021

31-08-2021

Wat was het fijn om elkaar weer te zien en te spreken na de welverdiende zomervakantie! De introductieweek van de stamgroepen uit de middenbouw stond vooral in het teken van kennismaken en een echte stamgroep worden. Leerlingen in een middenbouwstamgroep komen uit veel verschillende leerjaren en niveaus, vandaar dat we groepsvorming erg belangrijk vinden.

Op dinsdag was de zomervakantie voor de leerlingen écht voorbij en ontmoetten we de nieuwe stamgroep. Aan de hand van spelletjes en activiteiten, zoals een fotobingo, leerden we elkaar kennen. Ook is er gesproken over waarom een gemengde groep zo belangrijk is binnen het Jenaplanonderwijs. 
 
De woensdag begon met een mooie fietstocht naar Heino, waar de leerlingen allerlei buitensport-activiteiten gingen doen. Klimmen op de klimwand, kanoën, real life tafelvoetbal, boogschieten en ga zo maar door. Enkele leerlingen hebben zelfs nog een lekkere duik genomen!
Donderdag hebben we aan de plankjes-opdracht gewerkt. Leerlingen (en stamgroepleiders) hebben, elk op een verschillend plankje, zichzelf uitgebeeld. Uiteraard kon je hier ook weer typische kenmerken van jezelf laten zien. En wat zijn we trots op de resultaten! De plankjes zullen later ergens in school een mooie plek krijgen. 
Op vrijdag werd er gedanst, gerapt, muziek gemaakt en slapstick filmpjes en VR-werelden gemaakt. Sommige dingen waren best spannend (ga maar eens rappen voor de klas!), maar omdat we het samen deden, heeft iedereen iets moois en leuks laten zien. Een creatieve dag om de introductieweek mee af te sluiten. Vol energie om het nieuwe schooljaar mee te beginnen!

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle