Landstede Groep

JenaXL voor Oekraïne

06-07-2022

Reflectie

Zoals beloofd delen we hierbij een deel van de laatste essentie van JenaXL voor Oekraïne, namelijk de reflectie. We kijken terug op een gezellige, bruisende dag op maandag 4 juli en zijn zeer blij met de fantastische opbrengsten voor Stichting De Leeuw – Kyiv (www.deleeuwkyiv.nl).
In totaal hebben we €5.632,60 en 65 fietsen opgebracht.

Ondernemen

Eén van de activiteiten was het repareren en reviseren van gedoneerde fietsen (van o.a. AFAC) op de Fietsenwerkplaats. Zowel leerlingen als ouders, collega’s en andere vrijwilligers werkten aan het eindproduct: een partij goedlopende, bruikbare fietsen. Hierbij werd gedacht aan duurzaamheid en werden onbruikbare fietsen circulaire gesloopt, zodat de goede onderdelen weer opnieuw gebruikt konden worden.
De leerlingen hebben veel geld opgehaald door zich te laten sponsoren voor de 4 Engelse Mijl of de Fietstocht. Mattijn Enters was de leerling met het hoogst opgehaalde bedrag (maar liefst €500,- !!) en won daarmee een mooie jas en hoodie gesponsord door Kruitbosch BV.
Leerlingen uit 5V kregen de opdracht om een lokaal in te richten voor alle geldzaken. Zij namen het sponsorgeld in en registreerde alle leerlingen en formulieren. Ook hielden ze bij welke leerlingen het meest hadden ingebracht en in elke stamgroep was er nog een presentje voor degene met het hoogste sponsorbedrag.

Presenteren

Aan het eind van de dag nam Emmeke Vierhout van Stichting De Leeuw – Kyiv de opbrengsten in ontvangst op het podium. Dit werd aangeboden door onze Penningmeesters uit 5V.
Gedurende de actiedag konden leerlingen hun muzikale kwaliteiten ten gehore laten brengen op het Open Podium. Hierdoor werd de dag muzikaal omlijst wat de gezelligheid ten goede kwam.

Verantwoorden

Emmeke heeft ons verzekerd dat het geld goed terecht komt. Op dinsdag 5 juli stond er al een Oekraïense chauffeur met zijn vrachtwagen voor de school om met hulp van o.a. leerlingen de 65 fietsen in te laden en vervolgens direct naar Oekraïne te rijden. Op de social media van Stichting De Leeuw – Kyiv staat een video over de actiedag.

Creëren

Deze mooie actiedag werd gehouden op maandag 4 juli. Op deze dag was er op JenaXL vanalles te doen voor de leerlingen. Er werd gefietst. Er werd gerepareerd. Er werd muziek gemaakt. Er werd geld geteld. Tijdens de leuke fotofietstocht werd er een samenwerkingsopdracht uitgevoerd per stamgroep. 

Samenwerken

Op alle plekken in de school en gedurende de gehele actieperiode werd er goed samengewerkt voor het prachtige eindresultaat. Er werd samengewerkt binnen de stamgroep, maar ook binnen gezinnen thuis om zoveel mogelijk sponsoren te vinden voor de fietstocht of sponsorloop. Er werd goed samengewerkt door Penningmeesters waardoor alles duidelijk was en het geld klopte. Er werd ook samengewerkt in de Fietsenwerkplaats om 65 fietsen op tijd af te hebben en ook op het podium zodat er muziek gemaakt kon worden.

Plannen

Natuurlijk is het altijd erg druk aan het eind van het schooljaar, maar er is ook tijd voor vrijwilligerswerk. Door de inzet van iedereen die betrokken was heeft deze actiedag veel opgebracht. Niet alleen geld en fietsen, maar ook het gevoel dat we samen van betekenis kunnen zijn voor anderen.
Op het moment van schrijven zijn de fietsen onderweg naar de mensen die ze echt nodig hebben en wordt het geld overgemaakt aan Stichting De Leeuw – Kyiv.
 
Voor een impressie van de dag, klik HIER!

Hierbij willen we iedereen hartelijk bedanken voor het bijdragen aan de opbrengsten voor Oekraïne!
Het was een mooie dag! 


Actiegroep ‘JenaXL voor Oekraïne’

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle