Landstede Groep

Kamp Onderbouw 2022

12-05-2022

Van maandag 9 tot woensdag 11 mei zijn de onderbouwstamgroepen op kamp geweest op vakantiepark "Eigen Wijze" in Bant. Het avontuur begon met een fietstocht van 52 kilometer vanaf JenaXL. Op enkele lekke banden na is de tocht voorspoedig verlopen.

Eenmaal aangekomen in Bant hadden de leerlingen de tijd om bij te komen van de tocht en werden de locatie en de slaapvertrekken verkend. Ook kon er worden gekanood op het water in het park. Om 16:00 uur ging de kookploeg, bestaand uit leerlingen, ouders en docenten, aan de gang en konden we om 17:30 uur aan tafel om wraps te eten. In de avond had een groep tweedejaars een programma voorbereid. Leerlingen konden o.a. karaoke zingen en een tekenchallenge doen.

De avond en nacht vielen. Het ene groepje besloot om lekker te gaan slapen en anderen besloten om tot diep in de nacht gezellig te kletsen of een film te kijken.

Op dinsdagochtend werden de leerlingen fris en fruitig om 08:30 uur bij het ontbijt verwacht. We hebben ontbeten en een lunchpakket voor de middag gemaakt. Na het ontbijt zouden de sport- en cultuuractiviteiten beginnen, die tot 16:00 zouden duren. Deze ochtend en middag bestonden uit een vossenjacht, sporten en er werden verschillende spellen gespeeld, als omgekeerde jenga, waterestafette en Pictionary. Na deze activiteiten hadden de leerlingen even de tijd om bij te komen, waarna we om 17:30 uur gingen barbecueën. Ook de avondactiviteit was weer voorbereid door een groep leerlingen en zijn er spelletjes en blackstories gedaan. Na deze activiteiten was er vrije tijd om gezellig met elkaar te chillen, het songfestival te kijken of buiten op het terrein zichzelf te vermaken. Om 23:00 uur ging iedereen naar hun eigen slaapplek terug en om 01:00 uur was het rustig op het park. De meesten waren zo moe dat ze geen energie meer hadden om het heel laat te maken.

De volgende ochtend werd iedereen om 08:00 uur verwacht bij het ontbijt en werd na het ontbijt gecheckt of alle accommodaties schoon waren. Na deze check werd de bagage naar voren gebracht en wachtten we tot we konden vertrekken. De terugtocht verliep goed, ondanks alle vermoeidheid en hier en daar een valpartij. Als er iemand moe was, werd deze opgevangen door iemand met een elektrische fiets of iemand die nog wat energie over had.

Gedurende het hele kamp werd er goed voor zichzelf, voor elkaar en voor de omgeving gezorgd. Hierdoor was het mogelijk om na al die jaren weer met zo'n grote groep op pad te gaan. We hebben er enorm van genoten met z'n allen en willen iedereen bedanken voor de leuke tijd en een speciaal bedankje aan de ouders die hebben geholpen met de bagage of het koken!

Filmpje van het kamp, klik HIER!

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle