Landstede Groep

Keuzecursus Paardenhouderij

19-05-2019

Voor het eerst op JenaXL konden leerlingen dit jaar kiezen voor de keuzecursus Paardenhouderij. 
Zelf ben ik naast het lesgeven als docent actief in de ponywereld en mijn eigen stal: Stal Stella. Dit is al vanaf jongs af aan een grote hobby. Ik vind het mooi dat ik nu de kans heb gekregen mijn expertise te kunnen delen met de leerlingen. Verschillende leerlingen hebben zich ingeschreven voor de keuzecursus. In de eerste bijeenkomt hebben we vooral kennisgemaakt met elkaar. Wat opviel waren de grote verschillen. De één heeft nog nooit een paard aangeraakt en de ander heeft al jaren een verzorgpony.


Iedere week komen er verschillende onderwerpen aan bod. Leerlingen leren van alles op het gebied van biologie, sport en verzorging. 
We zijn samen ook al op verschillende stallen geweest. Zo hebben we een rondleiding gehad op een manage, mochten we pony’s poetsen, hebben we met een pony gevoetbald en meer geleerd over samengestelde wedstrijden. Het meest recent was een bezoekje aan een stal met een paddock paradise en drie hele leuke pony’s.  Ook hebben we de hoefsmid met paard op bezoek gehad op school. 
Leerlingen leren dus vooral door zelf te onderzoeken, door te zien en te doen!

Regina Siebelink-van 't Hul

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle