Landstede Groep

Kledingruilevent op 5 feb.

23-01-2019

Jaarlijks wordt er in Nederland voor 20 miljard euro aan nieuwe kleding gekocht. Vervolgens wordt er 235 miljoen kilo aan kleding weer weggegooid. In de kledingindustrie wordt enorm veel verspild.

De meeste vrouwen hebben een kast vol kleding en toch zeggen ze dat ze niks hebben om aan te trekken. Men is snel uitgekeken op kleding. En nadat een kledingstuk een aantal keer gedragen is,  wordt het al snel weer vervangen voor een nieuw item. Daarbij is de gemiddelde levensduur van een kledingstuk maar drie jaar. Dit is slecht voor het milieu en draagt ook negatief bij aan de schaarste van grondstoffen, kinderarbeid en de steeds groter wordende afvalberg. 

Profielwerkstuk 'circulaire economie in de kleding'

Ik ben Bibi Schuurman en zit in 5 Havo. Voor mijn profielwerkstuk heb ik het onderwerp de circulaire economie in de kleding gekozen. Ik zou deze steeds groter wordende afvalberg willen reduceren. Daarom organiseer ik een middag waarbij iedereen zijn kleding kan ruilen. Iedereen mag zijn of haar kleding meenemen en ruilen of verkopen, waarbij de financiën in eigen beheer zijn. Ook zonder kleding ben je van harte welkom. 

Het doel is: Op naar een kledingkast die goed voelt!
Wil jij ook meewerken aan een beter milieu? Wil je op een simpele manier je kledingkast een boost geven? Heb je als student een terugkerend financieel tekort? Wil je gewoon wat anders?
Kom dan naar mijn kledingruil op dinsdag 5 februari van 14.30 tot 16.30 uur op JenaXL

Bij voorkeur aanmelden via: bit.do/kledingruil  

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle