Landstede Groep

Met CKV naar de film!

30-10-2021

Wat is eigenlijk CKV? Dat vak dat ieder middenbouwer heeft en ook moet afronden voor het examen? "If you want creative people, give them time to play" bedacht John Cleese. Hij is een Britse acteur die je misschien kent van Fawlty Towers. Een groot voorvechter ook van de vrijheid van meningsuiting, en als je wel eens iets hebt gezien van Monty Python dan snap je dat.

Spelen dus. Spelen zit in ons DNA gebakken. Door te spelen leren we onszelf en de wereld kennen. Door te spelen met voorwerpen of met ideeën doen we ontdekkingen en gaan we experimenteren en nieuwe dingen uitvinden. 
Daarnaast vinden we het ook fijn om iets echt moois te maken en dit aan anderen te laten horen of zien. Om samen te komen en iets te beleven: een concert, een film, een festival... Om onze mening zichtbaar of hoorbaar te maken in Spoken Word, een protestlied of een aangrijpende foto.


CKV is een soort plein waarop allerlei kanten van de spelende mens samenkomen: experimenteren, creatief zijn, uitvinden, iets moois maken, iets beleven en uiting geven aan je mening of juist je vraag.
 Je leert Kunst en Cultuur kennen dus door er zelf aan deel te nemen. Daarom organiseren we als school een aantal activiteiten. Die eerste activiteit was 14 oktober. Met alle middenbouw leerlingen zijn we naar het Fraterhuis geweest om de film “Petit Maman” te bekijken, een Franse film over; zoals een Britse recensent het mooi verwoordde, “de prachtige tragedie die de liefde is.” De film zelf is een prachtig verhaal over een meisje van 8 die in contact komt met haar moeder door een fantastische tijdstwist. Mooie beelden en interessante dialogen. Af en toe toch een beetje moeilijk te volgen, een film waar je een beetje je best voor moet doen. Maar daarom heel waardevol, omdat het niet de film is waar je misschien als leerling zo snel zelf naar toe zou gaan. Buiten de comfortzone. Daarvoor was er nog een filmpje over het fenomeen film zelf, voor de nodige theoretische achtergrond kennis. De film wordt voor en nabesproken tijdens de CKV les. We hebben genoten van een heerlijk ochtendje in het filmhuis, een mooie beleving en nieuwe dingen ontdekt!

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle