Landstede Groep

NXTgen wint Champions Award

10-02-2023

Team NXTgen, het First Lego League (FLL) team van JenaXL, heeft op vrijdag 10 februari de regiofinale gewonnen. De FLL is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. Dit jaar is het thema SuperPowered. De leerlingen werken in een team om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen. De opdrachten zijn:

Ontwerp, bouw en programmeer een robot

Team NXTgen heeft een volledig autonome robot ontworpen, geprogrammeerd en gebouwd. Daarbij maken ze gebruik van het Lego Mindstorms systeem. Met deze robot hebben ze tijdens de regiofinale 3 wedstrijden van twee en een halve minuut gespeeld op een opdrachtenparcours. Ze behaalden daarbij een score van 165 punten.

Voer je eigen onderzoek uit en presenteer de resultaten

De FLL is meer dan alleen een robotwedstrijd. Het team voerde binnen het thema SuperPowered een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteerde de uitkomst aan een jury. De projectgroep heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van een powerbank in combinatie met een smartphone. Beide apparaten zijn met elkaar verbonden door een draad. Het is een pakketje wat erg onhandig in het gebruik is. Even onderweg wat drinken lukt al bijna niet meer. Maar daar heeft het team een oplossing voor ontworpen en gemaakt: de Powerpack 1.0. Naast deze presentatie moest het team ook een technische presentatie over de robot houden. Het team wist in totaal voldoende punten te halen voor de eerste plaats. Op 18 maart gaan ze naar de landelijke finale in Delft, waar 42 teams strijden om de Champions Award.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle