Landstede Groep

NXTgen wint Replay

30-03-2021

Team NXTgen, het First Lego League (FLL) team van JenaXL, heeft op dinsdag 30 maart de regiofinale in het Techlab in Zwolle gewonnen. De FLL is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. Dit jaar is het thema replay. De leerlingen werken in een team om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen. De opdrachten zijn:

Ontwerp, bouw en programmeer een robot

Team NXTgen heeft een volledig autonome robot ontworpen, geprogrammeerd en gebouwd. Daarbij maken ze gebruik van het Lego Mindstorms systeem. Met deze robot hebben ze tijdens de regiofinale 3 wedstrijden van twee en een halve minuut gespeeld op een opdrachtenparcours. Ze behaalden daarbij een score van 255 punten.

Voer je eigen onderzoek uit en presenteer de resultaten

De FLL is meer dan alleen een robotwedstrijd. Het team voerde binnen het thema replay een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteerde de uitkomst middels een filmpje aan een jury. De projectgroep heeft onderzoek gedaan naar een uitdagend spel voor de gymlessen door gebruik te maken van moderne technologieën. Het projectteam heeft daarbij met behulp van een Raspberry Pi en magneten een module gemaakt, waarbij de frisbees één voor één naar beneden vallen. Voor de gymlessen zijn verschillende spelvarianten ontworpen. Na contact met een trainer van de frisbeevereniging Bluefingers Ultimate uit Zwolle blijkt het ook voor een training heel goed te gebruiken.

Naast deze presentatie moest het team ook een samenwerkingsopdracht doen en een technische presentatie over de robot houden. Het team wist in totaal voldoende punten te halen voor de eerste plaats. Op 17 april doet het team mee aan de Beneluxfinale, waar ruim 50 teams strijden om de Champions Award. Deze wedstrijd zal volledig online plaatsvinden.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle