Landstede Groep

Onderbouwkamp 2023

18-05-2023

Op 15, 16 en 17 mei zijn de onderbouwstamgroepen op kamp geweest bij park 'Eigen Wijze' in Bant. We gingen dit jaar met de bus. Voordat we vertrokken is er in de stamgroep een Moordspel uitgelegd dat gedurende het hele kamp gespeeld zou worden. Degene die aan het eind van het kamp de meeste mensen zou hebben "vermoord", had gewonnen.

De 40-minuten durende reis verliep voorspoedig en we kwamen rond 13:00 aan op de locatie. De leerlingen en docenten installeerden zich in de vertrekken en tussen 14:00 en 16:00 was de eerste stamgroepactiviteit gepland. Dit was een speurtocht op het park en er werd een Tangram gelegd. Stamgroep Domino ging er met de winst vandoor! Vrijwel alle middag- en avondactiviteiten tijdens het kamp zijn voorbereid door tweedejaars leerlingen. De rest van de middag hadden de leerlingen vrije tijd. Ze vermaakten zich in hun huisjes of elders op het park, waar ze onder andere konden kanoën, zwemmen, voetballen en skelteren.

Tussen 17:00 en 18:30 kookten de leerlingen zelfstandig in de huisjes. Een aantal ouders heeft kookpakketten samengesteld en toezicht gehouden tijdens het koken. Op een enkele piepende rookmelder en wat mislukte pannenkoeken na ging dit super. We willen de ouders erg bedanken voor hun hulp!

De leerlingen hadden vrije tijd tot het avondprogramma begon om 19:30. In de avond werden er verschillende spannende activiteiten gedaan, waaronder een drenkelingenspel en activiteiten in spookhuizen. Om half 11 waren de leerlingen in hun huisjes en vermaakten ze zich met spelletjes spelen, gamen, films kijken en kletsen. Sommige huisjes werden verrast door Martijns Blackbox. Toen de nacht viel koos het ene huisje er voor om lekker te slapen, waar anderen ervoor kozen om de nacht door te halen.

Om 8:00 stond het ontbijt klaar, klaargezet door eerstejaars leerlingen. Om 9:30 zou de ochtendactiviteit beginnen. Alle leerlingen hadden zich de week ervoor voor het ochtend- en middagprogramma ingeschreven. Tijdens het ochtendprogramma werden er onder andere torens gebouwen, een estafette kanorace gedaan en getekend. Tijdens het middagprogramma, dat na de lunch plaatsvond, is er slagbal en voetbal met "handicap" gespeeld en zijn er vlotten gebouwd op het meertje.

Na deze activiteiten was er vrije tijd, totdat we gingen barbecueën. Tot 19:30 hadden de leerlingen tijd om vrij te besteden en toen stond het avondprogramma met de stamgroep op het punt om te beginnen. Dit avondprogramma was een carrousel van creatieve activiteiten en elk kwartier werd er doorgedraaid. De Nachtwacht werd nagemaakt in real life, leerlingen maakten torens van spaghetti en marshmallows en er ontstonden de grootste kettingreacties met knikkers.

De avond viel en er was nog wat vrije tijd om op het park nog wat leuks te doen. Om half 11 vertrokken de leerlingen naar hun huisje. De meesten waren te moe om de nacht door te halen, dus het was erg rustig op het park die nacht.

De volgende ochtend werden de leerlingen weer om 8:00 verwacht bij het ontbijt en tussen 9:00 en 10:00 werden de huisjes gecontroleerd. Het netste huisje zou een cadeaubon winnen van de multivlaai, dus er was erg veel moeite gedaan bij het schoonmaken. Uiteindelijk zijn er 2 huisjes verkozen tot winnaar! Ook hadden we een winnaar van het moordspel, er had namelijk één leerling meer dan 40 mensen "vermoord".

Aan het eind van de ochtend was er nog een aardrijkskundige opdracht voorbereid, waarbij de leerlingen achter coördinaten moesten komen en vervolgens hier naartoe wandelden. Na deze activiteit hebben we ons klaargemaakt om te vertrekken en zijn we rond 13:15 aangekomen in Zwolle.

We hebben erg genoten van de trip naar Bant en kijken uit naar het volgende kamp!

Klik HIER voor een filmpje!

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle