Landstede Groep

Plankenkoorts 2019

14-03-2019

Op maandag 11 maart vond Plankenkoorts 2019 plaats. Dit was net als afgelopen jaren een combinatie van de Kunst Muziek eindexamenklas, met een open podiumvoor alle overige leerlingen. Dit jaar werd dit concept uitgebreid met een docentenband als slotact.

De bovenbouwgroep Kunst Muziek heeft het eerste deel van de avond georganiseerd. Hiervoor hebben in de les een aantal brainstorms plaatsgevonden om over de liedjes en de vorm na te denken. Vervolgens zijn de taken verdeeld en heeft iedereen een eigen arrangement gemaakt voor de band. Want: ‘Wat voor noten schrijf je eigenlijk voor een drummer?’ ‘Hoe schrijf je een melodie in het goede ritme op?’ Daarna was het de kunst om dit met elkaar in te studeren. Samen hebben ze een mooi afwisselend en zeer uitdagend programma gemaakt, van klassiek, tot pop en jazz. Van solo werk, naar grote groepsstukken. 

In het tweede deel van de avond was het overig talent van zowel JenaXL als het Thomas a Kempis College aan de beurt. Ook in dit deel van het programma zat veel variatie. Gevoelige liedjes werden afgewisseld door stoere dansen en gedurfd theaterspel. Maar met veel muzikaal talent ook onder docenten, kon dit jaar een docentenband niet ontbreken. Naast de muziekdocenten,waren zowel de docenten Nederlands, wiskunde, als biologie vertegenwoordigd.
Nu is er nog één leuk ding om te vertellen, want achter de schermen heeft leerling Siem de Boer een heuse site opgezet waar foto’s en filmpjes van het hele project Plankenkoorts terug te vinden zijn. Dus check de link: http://plankenkoorts-zwolle.nl/ Wat wil je nog meer? Zoals het laatste liedje van de show zei “Everybody needs somebody”.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle