Landstede Groep

Skelterrace 2019

08-06-2019

Het Deltion College organiseerde op vrijdag 7 juni voor het tiende jaar op rij de skelterrace voor vo-scholen. Met dit evenement wil men leerlingen spelenderwijs kennis laten maken met techniek. De skelterrace vond van 10.00 tot 14.30 uur plaats bij de Karba Kartbaan in Zwolle.

Dit jaar deden 24 wedstrijdteams van gemiddeld tien leerlingen per team mee. De leerlingen zijn afkomstig van het Greijdanus College, Carmel College, Stad & Esch, RSG Noord-Oost Veluwe, JenaXL, Thomas a Kempis College en RSG Trompmeesters.

De wedstrijddteams hebben een bouwpakket van een trapskelter ontvangen, waarmee ze tijdens de techniekles aan de slag zijn gegaan. Op 7 juni werd gekeken welk team de mooiste skelter had gemaakt en zich het beste presenteerde. Daarnaast moesten ze op deze dag een behendigheidsparcours en sprint afleggen en werden hun technische vaardigheden getest tijdens een pitstop. De wedstrijddag werd afgesloten met een gezamenlijke race met een startopstelling zoals bij een echte Formule 1-race. Team Dakar van JenaXL wist maar liefst twee eerste prijzen in ontvangst te nemen. Ze wonnen de eerste prijs voor de beste promotiefilmpjes en voor de snelste sprint.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle