Landstede Groep

Speeddaten op Landstede

17-10-2018

Alle leerlingen van 3KT zijn woensdag 17 oktober naar Landstede Topsporthal geweest. Dit is een onderdeel van LOB. LOB staat voor Loopbaan Oriëntatie en –Begeleiding.

Het is een verplicht, maar ook nuttig, deel van het examen. Een onderdeel van het LOB-programma is Werkend Wijs. Hierbij gaan leerlingen kennismaken met een aantal mbo-opleidingen.

Op maandagmiddag hebben de leerlingen op JenaXL een eerste kennismaking gehad met tien afdelingen binnen Landstede mbo. Ze hebben zich verdiept in de verschillende opleidingen die bij deze afdelingen thuishoren. Vervolgens hebben zij een keuze gemaakt voor vier afdelingen waar ze op woensdag 17 oktober meer informatie over konden krijgen.

De leerlingen hebben die woensdag ‘gespeeddate’ met studenten van verschillende mbo-afdelingen. Naar aanleiding van de speeddates kiezen de leerlingen twee afdelingen voor een nadere kennismaking door middel van drie meeloopmiddagen per afdeling.
Daarnaast staat ook een bezoek aan de mbo- of hbo-beurs in de IJsselhallen op het programma. Het doel is tot een goede, weloverwogen keus voor een vervolgopleiding te komen.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle