Landstede Groep

Teamleider stelt zich voor

06-06-2020

Inmiddels loop ik alweer enkele weken mee op JenaXL als de nieuwe teamleider. Een prachtige school om bij te mogen werken, een mooi team, een visie die bij me past! Een visie die verder gaat dan alleen het leren van vakken, onderwijs gericht op de totale ontwikkeling van onze jeugd. Samen van en met elkaar leren!

Mijn naam is Arnoud van der Mannen. Als docent biologie en natuurkunde ben ik vanaf 2002 werkzaam geweest in het onderwijs en heb ik op verschillende scholen gewerkt. De laatste vier jaar heb ik deel uitgemaakt van de schoolleiding van mijn vorige school.
Samen met mijn vrouw en mijn twee kinderen van elf en dertien woon ik in Giethoorn. Niet voor niets aan het water. In mijn vrije tijd ben ik op en rond het water te vinden.

Gedeeltelijke heropening JenaXL

Afgelopen weken hebben in het teken gestaan van de gedeeltelijke heropening van JenaXL. Het is een flinke klus om een anderhalve meter school in te richten volgens de richtlijnen van het RIVM. 
Wij zijn blij dat het gelukt is om iedereen weer op school te kunnen ontmoeten. Het is fijn dat er ruimte komt voor werk, gesprek, spel en vieren.
Na de lange voorbereiding hebben we deze week de eerste leerlingen weer in de school gehad. Wat fijn om onze leerlingen weer te zien en wat mooi om te zien dat de leerlingen ook echt weer zin hebben om naar school te komen. Bij de deur zei een leerling: "Ik ben zo blij dat ik weer naar school mag komen, ik heb er lang op gewacht".

In het informatieboekje dat verstuurd is naar de ouders en leerlingen van JenaXL staan alle afspraken en maatregelen rondom de hygiëne. Het is voor ons allemaal ook wennen op school. Anderhalve meter is echt een flinke afstand waar we allemaal goed op moeten letten. We zullen voortduren blijven bijschaven om de anderhalve meter school steeds beter te maken. Dat vraagt flexibiliteit van ons allemaal.
Helaas zullen we hoogstwaarschijnlijk na de zomervakantie nog steeds te maken hebben met de anderhalve meter school. We beraden ons momenteel hoe we dit gaan vormgeven.

Leerlingen geslaagd

In coronatijd hebben alle leerlingen van JenaXL hun PTA goed kunnen afronden en daarmee is iedereen geslaagd die ervoor gekozen heeft om ook echt alle vakken af te ronden in dit schooljaar. In eerste instantie een geweldige prestatie voor al onze examenleerlingen. Gefeliciteerd! We hebben gelukkig, bij het uitdelen van de cijferlijsten, de geweldige prestatie van onze leerlingen met elkaar kunnen vieren. Natuurlijk komt er ook een mooie diploma-uitreiking. We zijn nog in overleg over de manier waarop we dit gaan doen. Het zal helaas niet kunnen met de grote groep bij elkaar. We zoeken naar mogelijkheden om, ondanks alle maatregelen, nog wel de diploma uitreiking gezamenlijk (online) te vieren.

Welkom

Zo vlak voor de zomervakantie maken we ook kennis met onze nieuwe leerlingen voor volgend jaar en hun ouders. 9 en 10 juni vinden de kennismakingsgesprekken plaats met de nieuwe stamgroepleiders. Ik wil al onze nieuwe leerlingen en de ouders hartelijk welkom heten.

Arnoud van der Mannen (teamleider JenaXL)

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle