Landstede Groep

Tips en tops van oud-leerlingen

16-11-2021

Inmiddels zijn sommigen al vijf, zes jaar van onze school af en aan het werk. Of in de laatste fase van HBO of Universiteit. Anderen deden vorig jaar examen, of het jaar daarvoor, toen het examen door corona zo anders was. Maar allemaal wilden ze graag terugkomen naar hun oude school.

Vrijdag 12 november hadden we een groep oud-leerlingen op bezoek. Benieuwd hoe het met ze gaat – met de meeste heel goed, gelukkig. Eén deed een tussenjaar, een ander had direct geweten wat het worden moest en er zijn natuurlijk ook oud-leerlingen die gaandeweg van plan zijn veranderd.

Benieuwd ook hoe ze terugkijken op hun tijd hier op school. Wat was goed, wat was zinvol, waar heb je wat aangehad. Dat is best veel, gelukkig. Op JenaXL zijn we goed voorbereid op het vele reflecteren dat wordt gevraagd op het HBO; we hebben aardig geleerd onze tijd in te delen en dat is belangrijk voor de universiteit.

Dat we zulke dingen goed gedaan hebben, is fijn om te horen. Maar nog mooier is dat we de kans hebben het voor onze huidige leerlingen nog weer een beetje beter doen. Dat was dan ook expliciet benoemd in de uitnodiging aan de oud-leerlingen die we op bezoek hadden 12 november. Wat kan JenaXL beter doen, heb je ook tips voor ons. En gelukkig waren die er ook. In het studentenleven vond ik dit of dat lastig, het zou goed zijn om daar in de kring over te praten. Op de universiteit moest ik ineens zus en zo kunnen. Het zou goed zijn als jullie daar vast op voorbereiden.

Komende tijd gaan we dat dus proberen. Onszelf verder verbeteren, zodat we de huidige leerlingen nog weer een beetje beter voorbereiden op hun studie en hun leven na JenaXL.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle