Landstede Groep

UItwisseling Aken (D)

03-12-2018

Op 28,29 en 30 november zijn 14 leerlingen uit 4hv en 2 docenten op uitwisseling geweest met een middelbare school in Aken. Deze Duitse school past qua karakter en visie goed bij JenaXL. Wij hopen dat door een uitwisseling de spreekvaardigheid is verbeterd en dat de leerlingen kennis hebben gemaakt met de culturele verschillen tussen Nederland en Duitsland. De leerlingen hebben zelf een uitwisselingspartner gekozen en een film gemaakt waarin zij zich voorstellen.

De heenreis liep niet vlekkeloos vanwege een uur vertraging op het spoor. Op het station in Aken werden wij opgewacht door een aantal Duitse leerlingen en zij namen ons mee naar school. Hier leerden de leerlingen elkaar kennen onder het genot van een hapje, drankje en een spelletje. Vervolgens gingen onze leerling op weg naar hun gastfamilie. Sommigen hebben 's avonds nog geschaatst en anderen zijn thuis gebleven.

Op de donderdag startten alle leerlingen in de kring. Daarna gingen we gezamenlijk naar de gymzaal om samen te sporten. Na de lunch gingen de Duitsers en de Nederlanders samen de kerstmarkt op en ze kregen een rondleiding door het centrum van Aken. 's Middags moesten zij gezamenlijk in het gastgezin eten maken voor de gezellige avond op school. Eerst samen eten, daarna samen djembé spelen en uiteindelijk een fanatiek potje Levend Stratego op z'n Duits. Moe maar voldaan naar het gastgezin en opmaken voor de laatste dag. Op de vrijdag hebben we gezamenlijk afgesloten en geëvalueerd. We hebben afscheid genomen en toen was er nog tijd om even te shoppen, op straat interviews te houden en de lunch in te slaan.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle