Landstede Groep

Update coronavirus (19-12)

19-12-2021

Beste leerlingen, ouders, verzorgers,

Gisteravond heeft het demissionair kabinet een lockdown afgekondigd met ingrijpende maatregelen. Eén van de maatregelen is opnieuw een landelijke sluiting van de scholen voor het voorgezet onderwijs. Deze sluiting is vanaf maandag 20 december 2021 tot en met 9 januari 2022.

Wat betekent dit voor uw kind?

Komende week (20 tot en met 24 december) zijn de scholen in principe dicht. Leerlingen kunnen van maandag t/m woensdag spullen uit hun kluisje ophalen en zijn daarvoor even kort op school. Het is niet de bedoeling dat leerlingen rond blijven hangen op school.

Er zijn geen fysieke lessen. Wel is besloten om leerlingen in de middenbouw en de examenklassen die dat wensen online de mogelijkheid te bieden om tijdens KWT nog vragen te stellen over de lesstof. Aanwezigheid bij KWT is niet verplicht. Er is geen online aanbod voor de andere vakken, met uitzondering voor de examenklassen. Zij volgen een online rooster. Voor onze leerlingen geldt; probeer je weektaken zo goed mogelijk af te ronden voor de kerstvakantie.

Examenleerlingen

We verwachten dat alle examenleerlingen online aanwezig zijn. In Magister staat het online lesrooster en kan elke leerling zien wanneer er les is. Op deze manier zorgen we ervoor dat er geen vertraging in de examenklassen ontstaat en voor zover we nu kunnen overzien; we goed voorbereid zijn op de (fysieke) toetsweek.

Samen met de leerlingen

Op dinsdagmiddag staat er een iedereenkomst ingepland. Tijdens deze les wordt het jaar gezamenlijk met de klas afgesloten in de stamgroep. De stamgroepleiders proberen iedereen deze week nog even persoonlijk te spreken online of telefonisch.

Vrijdag 24 december zijn alle leerlingen vrij (ook de examenklassen).

Maatregelen
In onze schoolgebouwen blijven uiteraard de basismaatregelen gelden:

  • Draag een mondkapje.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Schud geen handen.
  • Geef elkaar de ruimte en houdt 1,5 meter afstand van elkaar.
  • De school zorgt voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Noodopvang

Als je een cruciaal beroep hebt, kun je indien gewenst deze week (maandag t/m donderdag) gebruik maken van de noodopvang van 9.00 t/m 15.00 uur. Opgeven hiervoor kan bij Willemien Poppe door te mailen naar wpoppe@jenaxl.nl

We beseffen dat deze maatregelen opnieuw veel impact hebben. Heeft u nog vragen, kijk dan op: www.landstedegroep.nl/coronavirus of neem contact op met de stamgroepleider van uw kind.

In de eerste week van januari informeren we u over hoe het onderwijs wordt aangeboden na de kerstvakantie. Voor de komende periode wensen we iedereen een fijne vakantie en we hopen dat we iedereen in 2022 weer gezond kunnen ontmoeten. En we wensen iedereen veel sterkte in deze lastige tijd.

Met vriendelijke groet,
Eric Lippold en Arnoud van der Mannen

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle