Landstede Groep

Young Ones voorstelling TROEP

24-01-2019

Op donderdag 24 januari zijn de leerlingen uit leerjaar 1 en 2 naar de voorstelling TROEP geweest. De voorstelling werd opgevoerd door de theatergroep Young Ones uit Zwolle.

TROEP gaat over een groep kinderen, die zonder ouderlijk toezicht op een woonboot woont aan de IJssel; dat ‘het vieze landje’ wordt genoemd. Ze leven aan de rafelkant van onze samenleving en onttrekken zich aan elk burgerlijk gezag. Maar daar neemt onze maatschappij geen genoegen mee. “Dat pikken we niet.” De nette buurtbewoners in hun nieuwbouwwoningen ageren tegen het in hun ogen asociale gedrag van de kindergroep: “We bellen de politie.”

Ook de school en het zorgbureau willen ingrijpen en als dat niet goedschiks kan dan maar met harde hand. De kinderen dreigen van hun woonplek verwijderd en ondergebracht te worden in inrichtingen of pleeggezinnen. In de voorstelling zoeken de kinderen naar alle mogelijkheden om uitzetting uit hun ‘het vieze landje’ te voorkomen. Onaangepast gedrag in een rommelige uithoek van onze maatschappij als voedingsbodem voor vrijheid en creativiteit.

Foto: theateryoungones.nl

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle