Landstede Groep

“Je leert veel nieuwe dingen, zonder dat je het doorhebt”
Daniël


“Als je aan school denkt, denk je aan leren. Bij JenaXL is dat heel anders. Je hebt andere vakken dan op andere middelbare scholen en krijgt daarbij alle tijd om leuke dingen te doen.”

“Eén van die vakken is Xperience. Je volgt Biologie, Natuurkunde, Scheikunde en Geschiedenis, maar dan op een leerzame en educatieve manier. Zo hadden we laatst het project ‘natuurrampen’. We maakten een maquette van een vulkaan en deden daarmee een uitbarsting na. Eigenlijk ben je dan gewoon aan het knutselen, maar tegelijkertijd ontdek je hoe een vulkaan in elkaar zit. Ook denk je na over een evacuatieplan, zodat mensen niet in paniek raken. Je leert hierdoor veel nieuwe dingen, zonder dat je het doorhebt. Natuurlijk maken we ook gewoon toetsen. Je krijgt dan een tekst met dikgedrukte woorden waarvan je de betekenis moet kennen. Dankzij het project dat je hebt uitgevoerd is het leren voor zo’n toets heel gemakkelijk.”

“De andere lessen, zoals Wiskunde en Nederlands, duren maar een halfuurtje. Je krijgt een korte instructie van een kwartier en gaat daarna aan het werk. Je doet hierdoor veel zelf. Dat lijkt lastig, maar het zorgt voor veel vrijheid. Dat vind ik heel prettig. Kom ik ergens niet uit, dan vraag ik gewoon hulp van iemand uit mijn klas. We werken veel met elkaar samen.”

“Bij JenaXL voelt school niet als school. Ik kan mijn eigen gang gaan, doe veel leuke dingen en zit niet alleen maar in het klaslokaal. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin.”