Landstede Groep

“Het is leuk dat we onze eigen mening mogen geven”
Liam


“Ik ben nogal snel aan het dagdromen, maar bij JenaXL houden ze me goed bij de les. Iedere week maken we een planning, zodat ik weet wat ik elke dag voor school moet doen. Ik houd niet zo van leren, dus soms vind ik het lastig om me aan deze planning te houden. Wel merk ik dat ik hier steeds minder moeite mee heb: als ik eenmaal met mijn huiswerk ben begonnen, ga ik gewoon door. Bovendien heb ik in mijn stamgroep een maatje, iemand uit het tweede jaar aan wie ik vragen kan stellen. Meestal gaan mijn vragen over Techniek, want dat snap ik niet altijd.”

“In de afgelopen periode heb ik twee keer stagegelopen. Eén van de stages deed ik bij het architectenbureau van mijn stiefvader. Ik mocht helpen bij het ontwerp voor de restauratie van een huis. We maakten een bouwtekening, maar dat bleek nog best lastig te zijn. Zo moesten we rekening houden met de maten, het leidingwerk en de wensen van de bewoners. Uiteindelijk is het allemaal gelukt: eind dit jaar begint de verbouwing.”

“Op school presenteren we veel. Zo hebben we elke ochtend een kring waarin iemand iets uitlegt over een bepaald onderwerp. Verder vertellen we na een stage of keuzecursus altijd wat we hebben gedaan. Het is leuk dat we daarbij onze eigen mening mogen geven. Ik leer daar veel van, ook voor later. Zo weet ik dankzij de stage bijna zeker dat ik de architectuur in wil. Ik moet dan goed kunnen uitleggen wat mijn plannen zijn.”