Landstede Groep

“Omdat iedereen ergens anders goed in is, leren we veel van elkaar”
Tess


“JenaXL is een kleine middelbare school. Fijn voor mijn hoofd, want ik heb ADHD. Een grote school zou dan denk ik te druk voor mij zijn. Ik zit in een stamgroep met eerste- en tweedejaars leerlingen van alle niveaus. We volgen een aantal vakken samen, zoals Techniek en Beeldende Vorming. Omdat iedereen ergens anders goed in is, leren we veel van elkaar.”

“In de stamgroep krijgen we veel structuur. Elke woensdag evalueren we de week en maken we een planning. Volgende week staat er bijvoorbeeld een repetitie voor Duits in mijn agenda. Dat ik zes jaar op een Duitse camping heb gestaan, betekent niet dat ik alle moeilijke woorden ken. Ik moet goed plannen, zodat ik genoeg tijd heb om de woorden in mijn hoofd te krijgen. Ook maken we in onze stamgroep vaak huiswerk. Handig, want docenten zijn in de buurt om je te helpen én ik hoef thuis niet meer zoveel voor school te doen.”

“Bij veel vakken, zoals Wiskunde en Nederlands, weet je sommige dingen al van de basisschool. Dat kan soms saai zijn. Gelukkig doen we ook veel nieuwe dingen. Zo krijgen we het vak Xperience, waarbij we allerlei projecten uitvoeren. We doen proefjes of gaan naar buiten om bloemen en planten te bestuderen. Daarnaast heb ik in het afgelopen schooljaar stagegelopen bij een bakkerij en volg ik op dit moment een keuzecursus Fotografie. Omdat alles nieuw is, leer je veel. Bovendien kom je erachter wat je wel of juist niet leuk vindt, waardoor je een beter idee krijgt van wat je later wilt worden.”