Landstede Groep

Niveaus

Bij JenaXL bieden wij de volgende niveaus:

Stamgroepen
Je klas in JenaXL is een stamgroep. Daarin zit je met leerlingen van verschillende leeftijden en van verschillende niveaus. Een stamgroep is een natuurlijke manier van groeperen: thuis en op straat leren oudere en jongere kinderen ook met en van elkaar. Een deel gebeurt dus klassikaal, een groot deel in groepjes of individueel. Iedereen zit in een stamgroep.

Niveaugroepen
Natuurlijk zijn er ook vakken die je op je eigen niveau volgt, waarbij je instructies krijgt en weektaken moet maken. In de niveaugroep volg je dan ook de instructielessen (bijvoorbeeld wiskunde, Nederlands & Engels) in een klas met leerlingen uit je eigen niveau. Omdat je in een niveaugroep en een stamgroep zit leer je ook nog eens veel leerlingen op school kennen.

Dakpanklas binnen de niveaugroep
Binnen de niveaugroep maken we gebruik van de zogenaamde dakpanklas. In deze groep zitten leerlingen van twee niveaus bij elkaar. Het advies van de basisschool bepaalt in welke niveaugroep je komt.

Op basis van o.a. je behaalde resultaten bekijken we aan het einde van het eerste leerjaar of je in dezelfde dakpanklas doorgaat, of dat je mogelijk op- of afstroomt.

Dus ook in het tweede leerjaar werken we met dakpanklassen. Na het tweede leerjaar kijken we in welke klas je het beste past qua niveau. Op die manier heb je 2 jaar de tijd om te laten zien wat je in je mars hebt. Daarna stroom je naar een derde klas op het niveau dat bij je past op basis van de resultaten die je gehaald hebt. (kader, theoretisch, havo of vwo).

Op JenaXL hebben we binnen de niveaugroepen de volgende dakpanklassen:
vmbo kader/theoretisch
vmbo theoretisch/havo
havo/vwo

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle