Landstede Groep

Niveaus

Bij JenaXL bieden wij de volgende niveaus:

Stamgroepen

Je klas in JenaXL is een stamgroep. Daarin zit je met leerlingen van verschillende leeftijden en van verschillende niveaus. Een stamgroep is een natuurlijke manier van groeperen: thuis en op straat leren oudere en jongere kinderen ook met en van elkaar! Je docenten geven de instructies, de opdrachten en bespreking natuurlijk wel op jouw niveau. Een deel gebeurt dus klassikaal, een groot deel ook in groepjes of individueel.

Fase 2: een minder ritmisch weekplan

Jenaplan werkt volgens een strak programma, het ritmisch weekplan dat veel houvast biedt. Doordat je in de tweede fase moet kiezen voor vmbo kader, vmbo theoretisch, havo of vwo kunnen we niet meer één ritmisch weekplan voor de hele stamgroep maken. Het kan dan gebeuren dat je sommige lessen niet in je groep, maar bijvoorbeeld op een andere locatie volgt. 
Is dat erg? Enerzijds vinden we dat jammer. Je mist de structuur van een strak en voorspelbaar weekplan waarin je alles samen met je stamgroep doet. Aan de andere kant: het maakt je zelfstandiger in je leerproces. Je krijgt steeds meer eigen verantwoordelijkheid en gaat meer initiatief nemen. Ook dat is een belangrijk doel van Jenaplan!

Wanner begint de tweede fase?

De tweede fase begint in het derde jaar voor vmbo kader en vmbo theoretisch, en in het vierde jaar voor havo en vwo.

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 8560
Ons e-mailadres: info@jenaxl.nl

Ons bezoekadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle

Postadres:
JenaXL
Gelijkheid 3
8014 XC Zwolle